You are here

Japan del 3

Måndag
Veckan i Japan har gått fort. Måndagen och tisdagen var helt träningsfria så på måndagen tog vi en tur till Nico, norr om Tokyo. Där kunde vi se en uppvisning i bågskytte från hästrygg vid Toshoguhelgedomen.


Nico ligger lite högre upp än Tokyo och man kan se bergen i Japanska alperna i backgrunden.


Bågskytteuppvisningen var en del av en festival som först började med lite dans.


Sedan satt man igång med bågskyttet. Speakern berättade att för att slippa kompensera för hästens fart så släpte man iväg pilen strax efter att man passerat målet. Målet i detta fall bestod av en fyrkantig träplatta med en påse konfetti på baksidan. Detta gjorde att om pilen gick igenom plattan så sprutade det konfetti.


Efter bågskyttet var det dags att bära iväg de utsmyckade helgedommarna från ett tempel till ett annat.


En shintopräst i traditionell utstyrsel.

Vi tog oss också en titt på själva templet som är uppför till minne av Tokugawa Ieyasu och längs in i templet finns hans aska bevarad.


Jari kollar in bannéren på tempelgården.


Tokugawa Ieyasu's sista viloplats ligger på en liten höjd backom de andra templebyggnaderna. Därför blev det till att klättra i lite trappor.


Det visade sig att Nick har ett hockeylag som de verkar väldigt stolta över för överallt på stan kunde man se loggan för Icebucks!


På vägen hem hittade vi den bästa sushi-restaurangen hittils, tyvärr också den dyraste. Här är det två tonfisk och två bläckfiskbitar som skall avnjutas.

Tisdag, onsdag och torsdag

Tisdagen bjöd först på ett besök på Japanska svärdsmuseét och sedan vart det lunch i Shibuya. Efter lunch besökte vi Nippon Budokan so är en av världens största arenor för Budo (fick tyvärr ingen bra bild där inne).


På onsdagen blev det det (för mig) traditionella besöket på Sony Showroom i Ginza där vi även hittade...


...inte en...


...och inte två men väll tre butiker som endast sålde Hello Kitty saker. Fick dock bara bild på två av dem eftersom att fota inne i butikerna inte är så uppskattat.


På torsdagen fick det bli mer shopping i Akihabara där vi bland annat hittade denna butik som hade två våningar med endast utklädnadskostymer av japansk modell - dvs. mycket skolflicks, hembiträdes och sköterskeuniformer, och så klart kläder som liknar ens favorit mangakaraktär.

Fortsättning förljer...